tiistaina

Mainio pyykkietikka!

Viime vuoden puolella tutustuin pyykkietikkaan, miksi -? Jotenkin tuntui että pesuaineista jää "jotakin" pesukoneeseen ja myös pyykkeihin, myös treenikamojen jatkuva peseminen alkoi mietityttämään. Vaikka meidän taloudessa asuu vain kaksi henkilöä niin joskus pyykkikone käy joka päivä! En käytä laisinkaan huuhteluainetta, tai no joskus olen lorauttanut petivaatteita pestessä, mutta muuten en käytä. Aloitin prosessin puhdistamalla pesukoneen, joku valmis "juttu" kaupasta millä pestiin muutaman kerran.
Normaaleista marketeista en löytänyt muuta  kuin desifiointiaineen vaatteille, ostin sen ja pesin urheiluvaatteita sillä. Mietein että ei tämä nyt kuitenkaan ole sitä mitä haen, tuotteessa ei ollut mitään vikaa mutta eihän nyt vaatteita tarvitse "desinfioida" joka pesussa heh heh....mutta varmaan loistavaa jos on joku hirveä "pöpökierre" perheessä. Jatkoin etsiskelyä ja niin löysin pyykkietikan "Vinaigre", Serafiini nettikaupasta. Googlailin vielä hetken tätä ainettta ja niin tilasin kolme pulloa pyykkietikkaa, tuoksut valikoin omalla vaistolla. Hastavaa kuitenkin oli, tilata netin kautta kun en halunnut mitään ruusutarhatuoksua, ja en tiennyt kuinka vahvalle ne tuoksuu. Päädyin sitten appelsiininkukkaan, puuteriin ja teenlehdet, valinnat oli loistavia!

Olen käyttänyt kohta kaksi kuukautta melkein joka pesussa pyykkietikkaa ja ihan heti en kyllä tästä luovu. Konepestävissä päällystakeissa taikka villapuseroissa en etikkaa käytä mutta kaikessa muussa käytän. Ihan huippua, kun ottaa pyykit pois koneesta on pyykki pehmeän tuntoista, haju ei ole vahva, mutta ihanan raikas! Toinen osapuolikaan ei ole huomattanut mitään että tuoksu olisi liian vahva. Todella tyytyväinen olen ja voin lämpimästi suositella tuotetta!
Tilasin tuotteet siis Serafiinista ja tässä heidän sivuilta suoraan lainattuna tuoteseloste mitä pyykkietikka oikein on.



*VINAIGRE /  Pyykkietikka  
Pyykkietikka/Vinaigre:  käytetään  huuhteluaineen tilalla
Pesukoneen huuhteluainesäiliöön laitetaan muutama ruokalusikallinen(korkillinen) Vinaigrettea, tavallisen huuhteluaineen sijaan. Mikäli et ole ennen käyttänyt Vinaigrettea huuhteluaineena, lisää aluksi vain vähän ja nosta käytettävän vinaigreten määrää tarpeen ja pyykkimäärän sekä halutun tuoksuvahvuuden mukaa. Pieni määrä tätä kuitenkin riittää

Vinaigreten hyötyjä pyykinpesussa:
*Poistaa pesuaine jäämät pyykistä.
*Ei jätä itse mitään jäämiä pyykkiin. Etikan tuoksu haihtuu  kokonaan viimeistään kun pyykki kuivuu.
*Pyykistäsi tulee  pehmeät sekä ihanan raikkaat.
*Estää pesuaine saostumat pyykkikoneessa ja pitää konenn puhtaana ja raikkaana.
*Poistaa hajuja mm. savu, home, rasva.
*Kirkastaa värejä.
*Poistaa tahroja.
*Toimii kuin huuhteluaine.
*Vähentää sähköisyyttä.
*Ekologista.
*Ei  yleisesti sisällä allergisoivia ja herkkyyttä aiheuttavia aineita. (Etikka -yliherkkyys on kuitenkin olemassa, mutta en ole kuullut että huuhteluaineena käyttö haittaisi).
*Antiseptinen.
*Poistaa kellastumista.
*Ei huononna esimerkiksi pyyhkeiden imukykyä kuten kaupalliset huuhteluaineet  joista jää kalvo ja jotka ”tukkivat” ja pilaavat kuituja.
 
2-4rkl  pyykkikoneen säiliöön,riippuen pyykistä ja sen määrästä. Lauteiden pesuun n.0,5dl pyykkietikkaa /n.5l vettä
Vinaigrette(Etikka )on vanha ja mainio puhdistusaine, joka soveltuu  moniin eri käyttökohteisiin. Sitä voi jopa pitää yleispuhdistusaineena. Lisäksi etikka on turvallinen ja ympäristöystävällinen.

*Seloste pyykkietikasta on lainattu Serafiinin sivuilta.


Hyvää tiistaipäivää!

2 kommenttia:

  1. Hola! Onpa mielenkiintoinen tuote! Oon vähän kans alkanut miettimään, että voisiko pesuaineita korvata jollain vähemmän myrkyllisillä vaihtoehdoilla. Oletko nähnyt tuotteita muualla kuin netissä? Oliko puuteri-tuoksu yhtä ihana kuin nimi? T. Anonyymi shoppailija, joka ei pääse kirjautumaan profiiliinsa ��

    VastaaPoista
  2. Hejsan!Pyykkietikka korvaa huuhteluaineen. Kyllä puuteri on ihanan tuoksuinen, ehkä ykköseksi laittaisin teenlehdet. Kaikki kolme tuoksua on super ihania! En ole etsinyt sitten mistään muualta kuin netistä, varmasti voi löytyä jostain pienestä putiikista! Huippu tuote, kannattaa kokeilla. Kiitos kommentista ja ihanaa päivä sinulle!

    VastaaPoista

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...