lauantaina

Mindfulness

Mindfulness, kehomeditaatiota, käytetään tänä päivän monessa niin isossa kuin pienissäkin yrityksissä. Itse olin 4 pv mindfulnesskurssilla keväällä. Kurssin veti Sari Markkanen, joka oli aivan loistava., jos syksyllä tulee jatkoa menen ehdottomasti jatkamaan. Itse koen että mindfulnessillä on apua niin työhöni kuin arkeen. Mindfulnessiä harjottaessasi kehityt, mitä enemmän siitä pääset kiinni, niin hyvä työkalu stressinhallintaa. Mindfulnessia on tutkittu jonkin verran, mutta koska itse en ole mikään expertti en lähde sitä avaamaan täällä koska voin kertoa asiasta jotenkin väärin. Googlaamalla Jon Kabat-Zinniä, löydät mielenkiintoisia artikkeleita asiasta hän on "the Guru" näissä. Kysyin Sari Markkaselta että onko parempi meditoida kerran viikossa näin aluksi 30-45min. Hän vastasi että parempia tuloksia saa kun meditoi joka päivä esim. 10-15min, eiköhän tuo aika löydy meiltä jokaiselta.

YouTubesta löytää paljon erilaisia meditaatioharjoituksia, pitää vain valita se mikä itselle sopii taikka toimii. Ei ehkä kannata tehdä harjoituksia hirveän myöhään illalla....itse nukahdin ensimmäisellä kerralla kun yritin tehdä kymmenen aikaan illalla harjoitusta.
 Valitse itsellesi rauhallinen hetki, milloin kodissasi on rauhallista ja melu ei häiritse. Satu Markkanen vetää myös lapsille mindfulness harjoituksia jotka ovat olleet erittäin suosittuja. Herätellään niitä aisteja ja aistitaan ympäristöä..... Odotan innolla että pääsen lukemaan sisarusten lapsille satukirjaa, "Tipsu ja oivallusten opus". Kirjassa on 10 lyhyttä mindfulness"satua", kirjaa löytää ainakin Basam Booksilta. Huippu lahja pienille kummilapsille! Itse luen parasta aikaa kirjaa Tietoinen läsnäolo - löydä rauha kiireen keskellä, Kirjan mukana tulee cd, mikä sisältää 8 meditaatioharjoitusta.

 Yrityksille ja myös yksittäisille ryhmille löydät ohjattuja Mindfulness "kursseja" The Potential Project yritykseltä.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...