perjantaina

Juhannuskakku suklaasta, rommista ja kirsikoista !

Innostuin visioimaan kakun näin juhannuksen kunniaksi!  Joskus tulee sellainen fiilis, että haluan kokeilla jotain erinlaista. Yleensä teen niin että funtsailen ja pallottelen eri raaka-aineita mielessäni, mistä tykkäämme, mitä ei olla syöty vähään aikaan ja mitkä raaka-aineet on sesongissa. No, nyt onkin kakku jo uunissa! Aluksi olin ihan varma että Britakakkuhan se juhannukseksi pitää olla, täytetty mansikoilla ja pensasmustikoilla - toisin kävi! Olen joskus tehnyt "Jamaikkalaisen rommitortun" joka oli hitti. Kakkua ei kuoruteta, VAIN kostutetaan puolella desillä rommia. Muuntelin ohjetta niin että täytän tämän kakun tuoreilla kirsikoilla ja valkosuklaa-lime rahkakermalla, kuorutan sen tummalla suklaalla...Miltä kuulostaa?


Suoraan uunista, nyt saa jäähtyä hieman ja sitten kostutus.

Jamaikkalainen rommitorttu, kirsikoilla
 ja suklaakuorrutuksella höystettynä

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200g voita
170-200g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa rommia

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauhoseos ja suklaavoisula. Kaada voideltuun kakkuvuokaan, käytin silikonivuokaa jota ei tarvi jauhottaa. Paista kakku 175 asteessa noin 50min. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää sokeriveteen rommi. Kostuta kakku rommivedellä. Kakun maku vain paranee, jos annat sen maustua viileässä seuraavaan päivään. Kakku menee ihan tällaisenakin jos jauhotat kakun seesamsiemenillä - on tosi herkku!!!

Huomenna täytän kakun tuoreilla kirsikoilla, vatkaan kermaa johon sekotan valion valkosuklaa-lime rahkan. Kuorrutan kakun tummalla suklaalla.

Kuorrutus:
130g suklaata
1 dl kermaa

Nyt jouduin tekeemään kakun 28cm vuokaan, kun 24cm olikin lainassa, joten kuorutuksen teen 1,5 kertaisena.

Odotan innolla huomista, että pääsen jatkamaan kakkua! Kuvia saatte huomenna.

Ihanaa Juhannusta kaikille!

Britakakku toimii kyllä aina! Mansikat siivutin munaleikkurilla - kätevää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...