Suoraan uunista, nyt saa jäähtyä hieman ja sitten kostutus. |
Jamaikkalainen rommitorttu, kirsikoilla
ja suklaakuorrutuksella höystettynä
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200g voita
170-200g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa rommia
Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauhoseos ja suklaavoisula. Kaada voideltuun kakkuvuokaan, käytin silikonivuokaa jota ei tarvi jauhottaa. Paista kakku 175 asteessa noin 50min. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää sokeriveteen rommi. Kostuta kakku rommivedellä. Kakun maku vain paranee, jos annat sen maustua viileässä seuraavaan päivään. Kakku menee ihan tällaisenakin jos jauhotat kakun seesamsiemenillä - on tosi herkku!!!
Huomenna täytän kakun tuoreilla kirsikoilla, vatkaan kermaa johon sekotan valion valkosuklaa-lime rahkan. Kuorrutan kakun tummalla suklaalla.
Kuorrutus:
130g suklaata
1 dl kermaa
Nyt jouduin tekeemään kakun 28cm vuokaan, kun 24cm olikin lainassa, joten kuorutuksen teen 1,5 kertaisena.
Odotan innolla huomista, että pääsen jatkamaan kakkua! Kuvia saatte huomenna.
Ihanaa Juhannusta kaikille!
Britakakku toimii kyllä aina! Mansikat siivutin munaleikkurilla - kätevää! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti