torstaina

Takaisin arkeen ja ruotuun....

Viime viikonloppuna vietimme ihanan pitkän viikonlopun, Pyhällä. Tämä oli minulle eka kerta siellä, ja ihastuin. Nyt on aikalailla "off-season", mutta mitään bilemenoa emme lähteneetkään hakemaan. Mahdollisuuksia Pyhällä on vaikka kuinka, parasta reissussa oli irtaantuminen arjesta. Maisemat, ja se rauhallisuus oli ihanaa. Hiihtoladut oli ihan ok kunnossa vielä, kuten myös rinteet. Löysimme heti ekalla yrittämällä huippu ruokamestan! Täytyy sanoa, että päällepäin kyllä ei olisi osannut kuvitellakkaan, mitä herkkuja Huttuhippu tarjoilee - riekkoa, kuningasrapua, poroa you name it! Olisin mielelläni ollut koko viikon Pyhällä. Tollaiset pikku irtiotot arjesta antaa perspektiiviä omaan olemiseen ja arkeen....

Rentoutuminen ja kiirettämyys oli niin ihanaa!

Vaikka kilometrejä tuli noin 548 suunta, niin matka taittui todella nopeasti. Päätin jo ennen reissua että en mieti laisinkaan mitä syön ja milloin, nautin vain.

Kauniita hiihtomaisemia.

Hyvin luisti suksi!


Nyt kun olen taas takaisin arjessa, tekee oikein mieli kaikkia vegaanikokkailuja mitä olen lounaaksi laitellut. Vegaanipihvit on vain niin herkullisia, että ne kolahti minun makuun kyllä niin jäädäkseen. Toissa kerralla kun niitä valmistin laitoin tuoretta fenkolia joukkoon, ja tuli niin törkeen hyvää, että se tuli jäädäkseen ohjeeseen. Nyt on ainut pikku mutka minun matkassa se, että sauvasekoittimeni hajosi, tai siitä alkoi tulla "savua" kun surruuttelin banaanijäätelöä viime viikolla, joka on muuten törkeän hyvää! En ymmärrä miten minulla on tällainen ohje jäännyt näkemättä, varsinkin kun tämä on ollut suurin hitti vuonna 2014!


Minnan tuunattu banskujäätelö
2 pehmeää banaania
2tl raakakaakaojauhetta
"töräys" *agavesiirappia
1 rkl maitoa (tai vastaavaa)

Banaanijäätelö kerkesi hieman sulaa kulhossa ennenkuin muistin näpätä kuvan!


Pilko banaanit, laita pakastepussiin ja pakkaseen. Annoin olla seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön banskut noin 30min ennen valmistusta. Laita kaikki aineet kulhoon ja sauvasekoittimella, tai vastaavalla vetäset sen jäätelöksi. Jos tuntuu tönköltä lisää varovasti maitoa joukkoon. Tästä tuli ihan törkeen hyvää!

*Agavesiirappin glykeeminen indeksi on noin 11-19, hunajan  noin 55 ja valkoisensokerin noin 68. Agavesiirappi on loistava valinta esimerkiksi diabeetikoille, jos tarvitsee makeutusta ja maku on tosi hyvä, että menee myös herkkusuille.

Aurinkoista torstaita kaikille! Ihanaa kun aurinko paistaa! 

Niin sitä vain piti lähteä kotiinpäin - ihan reissu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...