perjantaina

Pitkäperjantai

Lapsena pitkäperjantai oli täyttä piinaa, me emme saanneet mennä kavereiden kanssa leikkimää ja emme myöskään saaneet soittaa heille - siis totaalista piinaa.... Näin aikusena, suorastaan nautin, kun saa hengähtää ja olla vain....ei mitään suurempia velvotteita.
Tukeva aamupala on nautittu, ja tässä arvon lähdenkö hiihtämään vai lenkille tai jäänkö vain sisälle. Jos aurinko paistaisi olisin varmaan jo ulkona! Tällä viikolla olen käynnyt ihania ja mielenkiintoisia keskusteluita työkavereiden kanssa, aina ei kerkeä...ja eilen kaikki odottivat pitkää vapaata. Olen pistänyt korvantaakse vinkkejä, kuinka joku aina vain pysyy terveenä ja pirteänä. Mitä hän sitten tekee? Hän nauttii c-vitamiiniä tasaisesti päivän aikana (marjoista ja hedelmistä) ja ulkoilee joka päivä, aika helppo setti - vai kuinka?
 Tänään smoothiessa onkin ollut c-vitamiiniä, kiwin ja inkiväärin muodossa. C-vitamiini on myös hyvää iholle ja tuo, ainakin minulle, ihanasti pirteyttä. Joskus kun tiedostan oman väsymykseni, ja niin että oikein turhaudun, nappaan purkistä (hätä vara) pitkävaikutteista c-vitamiiniä, sillä saa suht nopeasti vireystilaa kohennettua.
 Se mikä minua on mietityttänyt viimeaikoina on, että kuinka nopeasti/ hyvin kaikki superfoodit ja vitamiinit, mitä napsin,  imeytyvät kehooni? Mikä menee hukkaan ja mikä imeytyy hyvin? Olen myös lukenut hyvin mielenkiintoista kirjaa, kuinka syödä veriryhmän mukaan, ei ole huuhaa-kirja, tämä kirja perustuu tutkimuksiin. Kirjassa listataan mitkä raakaaineet ovat hyviä ja mitkä vähemmän hyviä eri veriryhmille. Omaksi onneksi suositeltavissa raakaaineissa on paljon sellaisa mistä todellä tykkään, joita suorastaan himoitsen - hassua. Kirjassa käsitellään myös sairauksia, mihin tietyt veriryhmät voivat olla taipuvaisia, ja kyllä minä löydän sieltä yhtäläisyyksiä, veriryhmäni on aika tervettä ja sitkeää sorttia..... Ei mikään dekkari, mutta hyvin mielenkiintoinen. Nyt luulen niin että tässä kohta suuntaan hiihtoladulle! 

Rauhallista ja rentouttavaa pitkääperjantaita!

Tänä viikonloppuna suurkulutetaan yrttejä!

C-vitamiini boosti

Hyvää pääsiäistä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...