torstaina

Hurahtanut intialaiseenruokaan!

Varasimme pääsiäiseksi karitsanpaistia, ja päädyimme valmistamaan, ehkä ei niin tyypillistä pääsiäisruokaa, mutta intialaista lammaspataa. Löydettiin niin älyttömän hyvä ohje, että voisin any day tehdä sitä uudestaan. Ohje löytyi ruokalasta, hieman muuntelin. Lisäsin ohjeeseen, yhden purkin paseerattuja tomaatteja, käytin valmiiksi jauhettua korianteria ja lisäsin yhden mustan kardemummansiemenen. Haudutin myös pataa kauan, 5t 130-140 asteessa. Lihasta tuli taivaallisen mureaa ja nautittiin jasminriisin, naanleivän ja turkkilaisen jugurtin kera. "Perkkasin" hyvin paistista pois kaikki kalvot ja läskit, tämä ehkä vie kaikista eniten aikaa. Jemmasin itselleni huomiseksi vielä yhden annoks....kannattaa ehdottomasti kokeilla jos yhtään mielenkiinto heräsi. Käytimme tähän 1,18kg karitsanpaistin, josta lähi roskiin ehkä vajaa 1/3 (olen aika kronkeli, en halua yhtään läskiä tai muuta lihaani).
Ostimme valmiit naanleivät kaupasta, ja ne on niin hyviä että ei tarvitse alkaa itse väsäämään niitä. En varmaankaan olisi innostunut intialaisesta ruuasta näin kovasti, jos en olisi saannut ystävältäni keittokirjaa. He myös itse valmistavat paljon, intialaistaruokaa ja oli kiva kysellä eri mausteista. Sain niin hyviä vinkkejä, joita olenkin käyttänyt. Tykkään keskustella ruuasta, eri mausteista ja miten jotku raaka-aineet sopivat yhteen, kokeilen paljon erilaisia "ihmeellisyyksiä" mistä en tiedä mitään....no en syö kissaa, koiraa jänistä, sammakoita taikka pikkulintuja..... Rohkeasti vain kokeilemaan vihreää kardemummaa taikka currynlehtiä, jotka ovat ehdottomia yhdessä toisessa intialaisessa kanapadassa! Erikoisimmat mausteet löydät kätevästi etnisistäruokakaupoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...