torstaina

Aamukaaos keittiössä

Monta kertaa olen miettinyt, onko ihan ok syödä aina sama aamupala, päivästä toiseen....Itse läträän lähestulkoon joka aamu smoothien. Viime aikoina olen huomannut että aamusmoothiessani on aika paljon eri ainesosia, toistaiseksi en ole tästä kärsinyt. Viimeinen lisä on ollut tuore kurkumaa, jännän makuista. Tuoretta ja jauhekurkumaata ei voi maun suhteen verrata, mutta joka paikka voi hetkessä olla keltaisena, se on yhteistä. Itse löysin tuoretta kurkumaata paikallisesta ruokakaupasta, pakkauksessa oli kolme noin 8cm pituista ja 1cm paksuista pötköä/juurta. Maistan yleensä tuotteita ennenkuin laitan ne smoothieen, en halua mitään epämielyttäviä yllätyksiä. Kurkumaa on jännän makuista, vaikka pilkon smoothieen vain sellaisenan 2cm pikku pätkän, niin maistan sen sieltä.

Tällä hetkellä räjähtävä aamusmoothieni sisältää seuraavat aineet; banaanin, marjoja (mustikkaa, karpaloa, punaisiaviinimarjoja taikka puolukkaa), vettä, rahkaa, inkivääriä, kurkumaa, macajauhetta, raakakaakaojauhetta, chiansiemeniä, vehnäorasta, siitepölyä ja nyt flunssakautena pakurijauhetta. Aikamoinen latinki eri juttuja, miettinyt että miten nämä kaikki reagoi yhteen mutta mitään negatiivistä en ole tuntenut....Olen aika varma että moni ei minun smoothieista oikein välitä, ne on kaikkea muuta kuin makeita. Vehnäoras maistui alkuun aivan hirveälle, ja mietein miten ikinä saan sen alas. Tuore inkivääri vie osaksi vehnäoraksen makua, mutta siihen myös tottuu ja nyt on menossa jo toinen purkki. Toistaiseksi olen välttynynt flunssalta, mutta never say never, töissä näyttää alkavan uusi flunssa aalto.
Kurkumaasta löytyy paljon juttua netistä. Se mikä minua on jäännyt mietityttäämään on, että kuinka hyvin tuore kurkumaa imeytyy, kuumentaessa/kuulottaessa imeytyminen paremmin... Kurkumaalla saa ainakin värjättyä vaikka mitä, nyt pääsiäisenä, keltainen väri on hyvin "tiukka"!

Hyvää kiirastorstaita!

Inkivääri vasemmalla ja kurkumaa oikealla.

Tältä aamuhäslingit näyttää! Suurimman osan superfoodeista osta Punnitse ja säästä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...