tiistaina

Ensimmäinen joulukuuta - December

Kauan odotettu joulukuu vierähti näin "käyntiin". Viime viikonloppuna vietettiin pikkujouluja, tai "virallinen" pikkujoulupäivä on aina lauantai ennen ensimmäistä adventtia. Ihana kuunnella ystävien ja tuttujen pikkujouluperinteitä. Me olimme kutsuneet kaksi ystäväpariskuntaa syömään. Olin koko viime viikon niin fiiliksissä tulevasta dinneristä että, tuli sellainen "joulun valmistelu fiilis". En halunnut paljastaa menuuta etukäteen, tietenkin varmistelin ruokarajotteet.

Casa Lime & Life pikkujoulumenu:

Alkuun:
Poro"röra" saaristolaisleivällä,
jota piristi survottu puolukka-rosmarin-hässäkkä

Pääruoka:
 (käyhän kurkkaan, aivan niin huippu ohje!)

Jälkiruoka:
Maitosuklaa-piparkakku parfait



Ruoka maistui vierailemme ja niin myös meille. Kampasimpukat ovat meidän suuuuuuurta herkkua. Valmistan ne yksinkertaisesti: hieron rypsiöljyä pintaan, kevyesti suolaan ja jauhettua mustapippuria muutama suihkaisu, pannussa paistan 1minuutti/puoli ja näin niistä meidän mielsestä tulee herkullisia!
Liian harvoin meidän tulee istuttua iltaa ystävien kesken, mutta emmeköhän me korjaa tämän tilanteen. Nauru raikasi koko illan, ja toivottavasti naapurit eivät siitä häiriintyneet! Pöydän katoin punaisella Marimekon Lumimarja-pöytäliinalla ja pellavaserveteillä. Käytän kyseistä liinaa niin harvoin enään (ei sovi vihreiden samettiverhojen kanssa), Lumimarja on yksi minun suosikeistani Marimekon kankaista, myös "valkoisena" se on todella kaunis.

Punaiset ja kirkkaat marituikut koristivat pöytää.

Aina iskee epävarmuus miten päin se jälkiruokahaarukka pitää asettaa ja kuvassa se on väärinpäin...



Maitosuklaa-piparkakku parfait
 150g maitosuklaata, sulatettuna
6 ohutta piparkakkua, murskattuna
0,5 dl sokeria
3 kananmunankeltuaista
3 dl kuohukermaa, vatkattuna vaahdoksi
1,5 dl ranskankermaa
1tl kanelia

Vatkaa sokeri ja keltuaiset, lisää joukkoon murskatut piparkakut ja sitten vielä sulatettu maitosuklaa. Sekoita huolellisesti, käsin on parasta, käännä joukkoon varovasti kermavaahto ja mausta kanelilla. Kaada valmis massa kelmulla vuorattuun vuokaan taikka silikonivuokaan. Laita vuoka pakastimeen vähintään 5t, ota vuoka huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua. Älä tee nin kuin minä otin sen kolme tuntia ennen ja silloin se olikon jo hyvin löysää, mutta hyvää! Tässä pitää olla pientä pelisilmää, voit kokeilla pinnasta kuinka kiinteä on, taikka nostat sen jääkaappiin niin ei sula niin nopeaa. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Teen tätä joulupöytään, nyt saa valkosuklaa-pannacotta väistyä....

Mukavaa tiistaipäivää ja ensimmäistä joulukuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...