lauantaina

Joulun odotusta



Nyt on myönnettävä että joulun odotusta löytyy täältä Casa lime&life:stä.  Testailen uusia ohjeita taikka "sovellan" vanhoja näin joulukuun alussa, lähinnä ehkäpä tämä testailu painottuu jälkiruokaan. Perheessämme on joulukuussa neljällä syntymäpäivät, taikka oikeastaan viidellä, mutta yksi on poissa joukoista. Tämä tietään yhden viikon aikana paljon kakkua ja herkuttelua, mutta myös kivaa yhdessä oloa, saapahan suvun kasaan! Aikaisemmin taisin jo kertoakin että itse aattoillan menu on jo kasassa, koska teemme perinteeksi ja hyväksi todetut ruuat, "perussettiä" meille, jota kaikki odottavat! Kalaruokiin olemme oikeastaan aina panostaneet jouluna, kala on vain niin hyvää. Teen kaikki paitsi piparjuuri-punajuurisalaatin, joka tulee minulle, se on niin hyvää.
Vesi herahtaa kielelle kun luen joulun ruokalistaa läpi! Sitä ennen syödään tällä viikolla, kevyesti vielä kaksi kerta kakkua ja juhlitaan päivänsankareita!
Niin...yhden asian kanssa vielä painin....oikea kuusi vai muovi? Minulla on kaunis metrin mittainen muovikuusi, mutta meillä on aina ollut oikea kuusi. Kuusenkoristeita löytyy kolme laatikollista....Hyvän kuusen löytäminen on alkanut olemaan haaste, jotenkin meidän mehtästä on ne niinkuin loppuneet.....Torilta en käy kuusta ostamassa, kun kyllähän sieltä metsästä joku aina löytyy....vielä on kuusiasiaa hetki aikaa, sen näkee sitten!



Joulupöytämme....

Saaristolaisleipää

Valkosipulisilakoita
Sinappisilakoita
Jääkellarinlohta
Konjakkigraavattualohta
Kylmäsavuohella vuorattu äyriäismousse

Porkkana- ja lanttulaatikko
Rosolli
Piparjuuripunajuuri salaatti
Sienisalaatti
Herneet
Kinkku
Perunaa

Jälkkäri on perinteisesti ollut valkosuklaa-pannacotta mutta nyt mietin josko vaihtaisin sen maitosuklaa-piparkakku parfaitiin....

Varmastikkin jotain jäi taikka sitten unohtuu herneet pöydästä. Nyt olen myös oppinut tekemään niin että ruokaa ei jää paljoa yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...