sunnuntaina

Meidän perheen gulassikeitto

Ensimmäistä kertaa syötiin gulassikeittoa Wienissä, Gulassimuseossa. Keitto teki meihin niin suuren vaikutuksen että siitä lähtien olemme tehneet sitä, se on oikeestaan sellainen syksyn ja talven ihana lämmittävä keitto.



Meidän gulassiin tulee;

800g naudan sisäpaistia 
6 perunaa
4 porkkanaa
1-2 punaista paprikaa
3-4 valkosipulin kynttä
2 keltasipulia
1 tuoretta chiliä
3 prk tomattimurskaa (valkosipulilla ja chilillämaustettua)
2-3 dl punaviiniä
2-3 laakerinlehtiä
suolaa


Paistan pannussa suikaloidut lihat ja sipulin. Kaadan sitten kaikki isoon kattilaan ja lisään sinne kaikki loput ainesosat, chili kokonaisena, punaviinistä laitan ensin osan ja lisäilen sitä ajan mittaan. Lisään hieman vettä valmistuksen aikana taikka tomaattimurskaa, tilannetta seuraillen, kyseessä on kuitenkin keitto niin saa olla löysää. Annan padan putrutella 3t, niin että liha on murenevaa.  Valmistan yleensä sellaisen 4l kattilan keittoa ja sitä syödään sitten useampi päivä. Turkkilainen jugurtti sopii keittoon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Taidan laittaa viikonloppuna sopan porisemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan ideaa ja pieni nokare turkkilaista jugurttia kruunaa sopan!

      Poista

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...