maanantaina

Mansikka-marenkikakku

Välillä tekee mieli jotain hyvää ja helppoa. Mansikka-marenkikakku on nopea tehdä ja on maukas. Täytteenä oli vispikermaa, 1l mansikoita ja 1/2 l pensasmustikoita. Mansikat oli niin isoja että siivutin ne munaleikkurilla ja voi vitsit ku tuli sopivia siivuja kakkuun!

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
1 dl kylmää maitoa

Pinnalle marenki:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:
kermavaahtoa 
tuoreita marjoja

 Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset, yksi kerrallaan. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä löysähkö taikina hyvin ohueksi kerrokseksi leivinpaperille uunipellille. 

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. Paista 175 asteessa uunissa 20-30min, kunnes marenki on kauniin vaalean ruskeaa.

Kun kakku on jäähtynyt leikkaa kahteen taikka neljään yhtä suureen osaan. Sitten vain täyttämään mielesi mukaan!

Pohjan ohje on Suuresta leivontakirjasta - Kotilieden parhaimmat leivonnaiset.

Joskus olen sekoittanut kermavaahdon sekaan valkosuklaa-lime rahkaa! Jos sinulla on tulossa suuremmat juhlat leivo kolme pellillistä niin saat hurjan ison näyttävän kakun! Joskus olen ripotellut daimrakeita kerman päälle kakun väliin - toimii aika hyvin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...