sunnuntaina

Saanko inspiroida sinua?

Ihana tammikuu, jo puolivälissä.... Ryhtiliike ruokailuun on pysynnyt, ja tammikuun "hittituote" on pavut, ja linssit!

Tää on niin hyvää!! 

Olen ihan hulluna niihin, lähestulkoon kaikki pavut menee! Viime viikolla tein linssi-kvinoa-kasvis hässäkkää jolla täytin paprikat. Käytin beluga-ja punaisialinssejä, kvinoaa sekaan, porkkanansuikaleita, ja parsakaalta. Kasvisruuan valmistuksessa on maustaminen tärkeää. Valkosipulilla saa ihanasti makua ruuanlaitossa, itse käytän vielä lisäksi suolaa, sitruunapippuria, paprikaa(tulista savupaprikaa, ja normia), cayannepippuria, mustaapippuria, ja chilihiutaleita. Kaikkia en tietenkään laita yhtäaikaisesti.
Perjantaina kävin Varalan Urheiluopistolla luennolla, ja sieltä inspiroituneena lähdin valmistamaan lisuketta ensi viikon salaattiin. Kokonaisia ohrasuurimoita, kikherneitä, ja yrttiöljyä - niistä valmistui herkkua koko viikoksi! Kokonaisia ohrasuurimoita keitin ohjeen mukaan 35min, suolavedessä. Valutin, ja jäähdytin suurimot. Valmistin yrttiöljyn, persiljaa, basilikaa, valkosipulinkynsi, öljyä, suolaa, ja sitruunapippuria. Bamixilla surrutin kaikki sileäksi, ja lisäsin ohrasuurimoiden joukkoon, johon sekotin vielä tölkillisen kikherneitä, ja loput persiljasta (koko kaupan yrttipussi seokseen).

Kunnolla persiljaa joukkoon! 

Seoksen maku syvenee kun se saa rauhassa vetäytyä jääkaapissa. Tätä on helppo myös käyttää lisukkeena,  riisi/pastan/perunan sijasta. Itse lisään tätä huomenna broilerisalaattiin. Kannattaa kokeilla, yrttiöljyyn oli tarkoitus surauttaa tuoretta chiliä, mutta unohdin ostaa. Tässä samalla kun kirjottelen, sain idean että käyn vielä puristamassa yhden limenmehut joukkoon! Loistavaa alkavaa viikkoa!

Viime viikon linssi-kvinoa-kasvis hässäkkä!

Linssi-kvinoa-kasvis hässäkän väri muuttuu aika radikaalisti valmistuessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...