lauantaina

Tonnikalaa !

Toista viikkoa yrittänyt syödä kevyemmin, ja ihan hyvin siinä myös onnistunut. Karkkilakkoo, sokerilakkoo, vehnälakkoo you know ja sun muuta....Tänään yhdessä liikkeessä pyörähdettyäni myyjä tarjosi maistiaisen, Lakridsin kesälakua, persikanmakuista, voi jestas - sen enempää ajattelematta otin vastaa lakupallon ja pistin suuhun! Sit tajusin et hei, mähän olen karkkilakossa..niinku! Tilanne oli vain niin koominen, ku tarjottiin karkkia, käteni ojentui ottamaan vastaan sen, ja vasta ku kerran pyöritellyt sitä suussa hiffasin et nämähän ei kuulu ruokavaliooni juuri nyt! Eli summa sumaarum, täyttä lobotomiaa ei makeiden suhteen ole vielä kahden viikon aikana tapahtunut! Eikä tämä mikään katastrooffi ollut, hauska juttu vain. Mitä sitten olen syönnyt? Aamut alkaa aika vegaanisesti, riisiproteiini smoothiella. Lounaaksi ja päivälliseksi kasviksia&lihaa/kalaa, joskus lämpimiä kasviksia ja joskus perus salaattia. Tänään päätin herkutella, ja ostin tuoretta tonnikalaa, olenkin unelmoinnut siitä jo kauan. Onnistuin pihvin paistamisessa tosi hyvin. Sanoisinko että 2min eka puoli ja toinen puoli 1min. Hieroin pihviin ennen paistamista, öljyä, ja toinen puoli sai SoSo:n "flor de sal rosa" (sisältää merisuolaa, hibiskusta, sipulia, paprikaa, mustaa- ja rosepippuria) ja toiselle puolelle ihan tavallista suolaa Pannussa viimeisiä sekuntteja ollessa, puristin pihvin päälle sitruunaa. Kaverina lautasella oli paistettuja kasviksia, ja kukkakaalipaistosts. En ole pitkään aikaan syönnyt tonnikalapihviä, ja kyllä maistui. Tonnikala jätetään yleensä mediumiksi, jos paistaa kypsäksi siitä tulee kuivaa... Kukkakaalipaistokseen puristin kaksi valkosipulinkynttä, ja sekaan pari 4% "ruokakermaa".....mitä ne sitten loppu peleissä on en viitsi miettiä, toimivaa tuli, reipas 90min uunissa.
Noin 200g tonnikalaa maksoi 5,90€, laitoin pihvin kahteen osaan niin siitä riittää kahdeksi kertaa. "Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo"..... Toki pihvin olisi voinnut syödä kokonaankin, mutta yritän pitää annoskoot ruodussa.





Kesäkurpitsasuikerot näyttää pastalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...