maanantaina

Simat poriseen jo kovaa kyytiä!

Nyt on viimeistään aika laittaa simat poriseen. Työ jakautuu meillä niin että parempipuolisko tekee siman ja minä paistan munkit. Munkit valmistuu vanhalla ohjeella, äitini edesmenneen tätin ohjeella, joista tulee liiankin hyviä. Siman valmistukseen en puutu mutta sekin on onnistunut todella hyvin, ja on haluttua kamaa.
Ihana pitää näistä perinteistä kiinni, muita vappuperinteitä ei meillä sitten juurikaan ole. Opiskeluaikoina Uppsalassa, meno olikin hurjempaa - shamppanjaamiaista, sillistä ja osakunnissa hulluttelua. Tippaleipiä en tee, ne ostetaan kaupasta ja pehmeät ovat meidän mieleen, mutta yhdet tippaleivät (ainakin) on kyllä pakko herkutella Vappuna. Toivotaan että ilmat suo meitä perjantaina.
Yleensä olen kunnostanut parvekkeen vapuksi, istuttanut orvokkeja....saa nähdä miten käy tänä vuonna, kyse ei ole todellakaan mistään megaparvekkeesta. Ruohosipuli on ainut mikä pilkottaa talvenjäliltä ruukussa, ulkona - ihanaa, sieltä se joka vuosi sissinä nousee. Mansikkaamppeli onkin sitten arvoitus, vietiin se mökille talvehtiin, peitettiin hyvin kasvulaatikkoon lehtien alle. Ulkona on vielä aivan loistava ilma, todella lämmin! Mukavaa maanantai-iltaa!


Vain sokeri, vesi ja rusinat puuttuu, sininen vati (love, love it) Living and Room
Sima ja tippaleivät kuuluu niiiiin Vappuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...