torstaina

Almost all set for Easter- melkein kaikki valmista ...

Kiirastorstai, pääsiäisen menuut ja ostokset on suunniteltu ja suoritettu. Kyllä odotan pitkää viikonloppua, josta tulen täysillä nauttimaan - ajasta, rauhallisista aamuista ja hyvästä ruuasta. Meillä syödään ja nautitaan pääsisäisenaikana sinipallasta, karitsankaretta ja intialaista lihapataa.
 Sinipallas on on todella, todella hyvää, se valmistuu helposti uunissa, kaveriksi valkoviinikastiketta, yrttiperunoita ja Meursault valkkaria (joka on muuten törkeen hyvää). Karitsasta kerroinkin jo edellisellä kerralla. Intialaisen lammaspadanohje on meille täysin uusi. Olen aikaisemmin tehnyt yhtä ja samaa currypata, mutta nyt päädyttiin testaamaan toista ohjetta, lisukkeeksi tulee linssidahlia, raitaa ja naanleipää. Nautin kun saan pähkäillä menuita ja kokkailla ajan kanssa.  Jälkkärit onkin sitten "todella keveitä"! Juustokakku syntyy valion päärynä-kinuskirahkasta, kermasta, tuorejuustosta ja tuoreista päärynöistä, ohje tulee omasta päästä hieman sovellettuna, eli joitain lisäyksiä voi tulla vielä. Tarkoituksena on myös kokeilla "Snickers kladdkaka" , johon sattumalta törmäsin Instagramissa, oli niin herkullisen näköistä että huh huh..... Trulleillekkin on makeisia varattu, täällä Keski-pohjanmaalla turllit kiertävät tulevana lauantaina.

Ruokaa, ruokaa - siinäpä se mieli näyttää kiertävän juuri nyt. Aamupala on vielä syömättä tälle päivää, eli eikun kahvinkeittoon! Oikein ihanaa kiirastorstaita kaikille!

Yrttejää ruuanlaittoon - rosmariiniä, timjamia, minttua ja korianteria-

En vain voinnut kävellä keltaisten tulppaanien ohi kaupassa!

Ihana helmililja.

Arkisalaattivinkki - mozzarellaa, salaattia, paprikaa, kirsikkatomaatteja ja punasipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...