Tänään heti aamusta on laitettava currypata uuniin hautomaan! Minulla on yksi ja ainoa luottoresepti currypadalle ja se löytyy Ajumin helpot intialaiset keittokirjasta s.57.
Helppo padassa haudutettu lammascurry 4-6 annosta
800g lampaanlihaa (itse käytän naudanpaistia)
3 dl maustamatonta jogurttia
2 tuoretta chilipalkoa
puoli tl kurkumaata
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl valkosipulitahnaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettuja sinapinsiemeniä
1 iso pilkottu keltasipuli
1tl garam masalaa
puoli tl jauhettua mustapippuria
Itse siis korvaa lampaanlihan naudanlihalla koska mielestäni en löydä niin laadukasta lampaanlihaa täältä meiltä päin tai siis mitä minä kelpuuttaisin.
Sekoita jogurtti ja kaikki mausteet, paitsi garam masala ja mustapippuri. Leikkaa liha sinulle sopiviksi paloiksi ja kaada jogurttimausteseos pataan yhdessä lihan, pienityn sipulin ja kokonaisten chilien kanssa - anna hautoa 4-5t 15o asteessa. Tarkista välillä että kaikki ok padassa! Lisää kolmen tunnin jälkeen garam masala ja mustapippuri padan sekaan. Suolaa oman maun mukaan samassa yhteydessä kun lisäät viimeiset mausteet! Itse keitän jasminriisiä kaveriksi.
Helppoa ja hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti